PR ( ) 2

.
, , .
. , , , . , , .
, , -, . , . , :

-

, ROI Communication, .
, – , . , , , .
.

*PS . . , - , . , 3-, – . , . !


→ 96 “ PR ( ) 2”

 1. Презентацията на Мартин Радев ме грабна най – много.

 2. Презентацията на Мартин Радев е жестока! Браво. Бих го наел моментално.

  Относно едно от представянията, обаче, просто бих посъветвал да има по-малко лични снимки стил ?мпулс.бг :)

 3. Така и не намерих системата за гласуване на публиката, която бяхте обявили в първата статия… Затова направо тука пиша. По ред на имената:

  Александрина – прекалено професионално, няма го това поне минимално разчупване, за човек, мислещ извън картинката. Беше леко сухо

  Десислава – 2 слайда… наистина ли? ? изцяло на английски… ами ако оценяващите не го знаят?

  Ели – кратко ясно и точно = хубаво… Хареса ми. Малко тъмничка презентация… Не се вижда усет към цветовете.

  Мартин – допадна ми в повечето си аспекти… но прекалено разчупените снимки, и особено Жокера и масата с кебапчетата, ме отвратиха от неговата (професионална) презентация

  Мирела-Александра – прекалено много дипломи и изрезки… много слайдове… прекалено младежко (на моменти чак детско).

  Таня – определено имаше най-много дух в нейната презентация. ? въпреки, че на моменти цветовете бяха малко по-крещящи, аз давам Гласа си за нея. Хем имаше изложени факти и положителни мисли в нейната презентация, хем не се чувстваше тази сухота, като например в на Александрина презентацията. Прекрасен баланс на слайдовете като брой и съдържание. Не много, но не и постно. Браво!

 4. Мартин Радев се е представил най-добре.

 5. Аз определено съм за Мартин!
  Не само от мъжка солидарност(колко мразя такива изрази). Просто е направил лека, несериозна, но качествена презентация за себе си.

 6. Даниела

  Гласувам за презентацията на Мартин Радев.

 7. Мъро

  Гласувам за Александрина: професионално, сдържано представяне на човек, който познава добре занаята и начините, по който пиарът трябва да представя себе си.

 8. Зорница

  Презентацията на Мартин Радев ми хареса най-много !

 9. Габриела Балева

  Браво на Мартин Радев – грабва и задържа вниманието от началото до края. Нещо наистина интересно и различно, откровено и забавно – страхотно представяне !

  Успех за кандидатурата на Мартин и дано е сред избраните в следващия кръг !

 10. Мартин Радев!
  Презентацията е нестандартна, дръзка и привлича вниманието моментално!

 11. Не сте нормални с тоя Мартин. Не казвам, че човека няма талант… но малко е прекалил… с малко… но все пак прекалил.

 12. Гласувам за Мартин, въпреки че пиянската снимка не му прави добра реклама :-)

 13. Надежда Петрова

  Аз давам гласа си за г-н Радев, Мартин Радев:))Страхотен е

 14. Надежда Петрова

  Снимката не е пиянска, снимката е сватбарска:))

 15. Мерилин Щерева

  Моят глас моментално отива за Мирела-Алексанра Захариева !
  Стилно, ненатоварващо и дипломатично представяне… ако зависеше от мен автоматично бих я допуснала на следващ кръг.
  btw помислете и за системата за гласуване !

 16. Nikolay

  Аз давам гласа си за Мирела-Александра .Тя има страхотно излъчване и страст към това което прави .Успех.

 17. Любомира

  браво на Мартин Радев!!! гласувам с две ръце за него

 18. Ангел Георгиев

  След като подробно разгледах качените тук презентации на всичките кандидати категорично давам своя глас за Мирела-Александра Захариева .

 19. Мартин се е справил най-добре с презентацията.

 20. Милена Моллова

  Гласувам за Мартин, само като видите какви противоположни реакции е предизвикал е достатъчно красноречиво. Един ПР Специалист трябва да е ярка индивидуалност, която е склонна понякога да става неутрална, за да приеме “цвета” на клиента си. Мартин е индивидуалист, без да е натрапчив. Нестандартен, без да е псевдо оригинален, успех на момчето!!!

 21. Валя Стоянова

  Давам своя глас за Мартин Радев! :)

 22. Dobromira Kaleva

  Гласувам за Мартин! Усмивката е най-краткия път към успеха! Успех, Марто!
  Моля, пишете без правописни грешки! Много е грозно, а когато кандидатствате за работа е просто НЕДОПУСТ?МО!!! (Няма да посочвам имена)

 23. Силвия

  Здравейте,

  Страхотна инициатива, поздравления за организаторите.

  Прочетох всички презентации, всеки един от кандидатите има талант и свой собствен подход.

  Презентацията на Таня Станкева обаче ме впечатли най-много. Тя е кратка, съдържателна, закачлива, свежа, а и завършва с препратка към нейния собствен блог, а там има доста интересни публикации.

  Гласувам за нея, тя явно е момиче с голям талант и разчупено въображение. Нима това не е важно за един ПР специалист?!

 24. Благодарим ви за коментарите и за това, че спазвате добрия тон.

 25. Найден ?ванов

  Мирела-Алексанра Захариева :))

 26. ?во, добра работа вършиш ти ?во! :)
  Харесва ми конкурса, подхода и това, което виждам и чета.

  Александрина ми допадна как се е представила. Също така Таня, въпреки че е писала че интригите спират нейната комуникация и някои други минуси в презентацията, мисля че заслужава да продължи напред в конкурса. Алекс ми е фаворит, но не е това което би ме грабнало отведнъж, такава презентация не видях, по-скоро не усетих.

  Разбира се уважавам всички представяния, желание, хъс и прочие качества на кандидатите.

  Успех!
  Ники

 27. 1 място – Мартин, 2-ро място (поделено) – Александрина и Таня

 28. ?валена Георгиева

  Гласувам за Мирела- Александра Захариева. ?злъчва упоритост и енергия, неща които никакъв трудов стаж не могат да заменят. Успех

 29. Гласувам за Таня – стилна и цветна, последователна логически, свеж начин на представяне на себе си, умерен брой слайдове, но това, което най-много ме впечатли е че се опитва да комуникира със зрителя, което не го забелязах в другите презентации, а е така необходимо.
  Бих се радвала, да работя с такъв човек.

 30. Любомир Колев

  Таня Станкева – ясно, кратко и изчистено

 31. Полина

  Гласувам за презентацията на Таня Станкева.

 32. А какво всъщност ще се случва с тези, които не са обявили своята самоличност?

 33. Ако трябва да бъда искрен, съдейки по презентацията на Мирела-Александра, тя е това, което най-малко бих искал да видя в един ПР – гримове, дрешки, прически, часовници, 1000 броя лицеви (моделски) снимки, изрязки от не толкова смислени публикации, просто защото *някой е писал* за човека, розови и лилави цветове, стихчета…

  Както казах в началото – Мартин Радев е човека. Не само супер оригинална идея, но и горе-долу визуално добре издържана презентация. Не го познавам, но според видяното (прочетеното) той е най-запомнящ се.

 34. @Biser Разбира се, че след като видим и се запознаем с техните представяния (не само ние, а и екипът на компанията, в която ще работи одобрения) ще преценим дали ще продължат във втория етап. Там, това, което ще ги помолим да направят ще може да се пусне анонимно, така че конфиденциалността им ще бъде опазане, а вие – ще можете да прецените кой какво е направил, без да има имена – ще има само номера – 1, 2, 3….

 35. Само Марти!

 36. Хриси

  Таня!

 37. Гласувам с две ръце за Мартин Радев, тази Мирела…плашиии.

 38. Кристиян Жейнов

  Презентацията на Мирела-Александра най-много ми хареса :) ?нтересна и увлекателна, има достатъчно информация за нея. Показва какво е постигнала и колко упорит човек е!

 39. Denislav Velikov

  Давам гласа си за Мирела- Александра Захариева. Най- свежата презентация.?зглежда амбициозно

 40. Емилия Лазарова

  @?валена Георгиева Съгласна съм с теб за Мирела – Александра! ? аз гласувам за нея ….

 41. Лена

  Високи изисквания – слаби кандидати. Явно, че нещо се случва с пазара на труда. Към организаторите: поздравления за креативния подход при подбора на кадри, обаче като че ли стреснахте кандидатите? Конкурсът е за ПР, при това специалист, а не за шеф на НАСА. Същевременно единствените кандидати, които стават, са overqualified за предлаганата позиция. Александрина и Десислава звучат най-смислено – на останалите късмет, но може би е добре да се замислят да сменят попрището.

 42. Мале, какъв е тоя кич О.о
  Какви РR ще става от вас???
  Най-много ми харесаха презентациите на Ели и Таня,
  но гласувам за Таня – презентацията й е интелигентна,
  закачлива, и разчупена.

 43. Така… хайде всичките fake гласове да вдигнат ръка! Деси, предлагам, някой сериозно да се замисли над възможността, на Мирелка примерно всичките и съученици (явно й е такава възрастта) да се събрали по училищата да пускат сладки коментарчета за нея. Подобно и с Мартин и пиянските прояви. А някаквата “Надежда Петрова”, където ЗНАЕ, че снимката била сватбарска, а не пиянска, определено е fake глас, ако питаш мен. Тук трябват гласове на публиката… но не просто публиката, а отбрана публика. ? да са неутрални нещата. Аз примерно не познавам никой от участниците и направих пълен разбор на материалите. Бисер, Комитата, Манол и т.н…. това са истинските гласове, независимо за кого гласуват. Повече от половината коментари обаче – fake.

 44. Гласувам за Таня Станкева, най-много ми допадна :)))))

 45. @ Евгени Йорданов – Напълно съм съгласна с написаното от теб. ? както сигурно се досещаш, а и както сме написали, решението се взема колективно – коментарите, наши съвети и хората от ПР отдела на самата компания. При това изборът ще го аргументираме и ще отправим препоръки към всяка от презентациите – градивни, разбира се.

 46. Ангел Георгиев

  Ами незнам Вие до колко сте компетентни да избирате кои да минават и кои не . За пръв път сам свидетел на подобно интервю за работа и как по точно вие бихте могли да оцените презентациите при условие че не сте сигурни дали те самите са ги правили или просто са ги дали на някой да им ги направи. Аз лично гласувах за презентацията на Мирела защото дори както казвате изглежда ” детска” … може и през твоите очи така да изглежда , но си личи ,че момичето се е постарало а и не можете да оцените потенциала на някои по някаква глупава презентация колкото и добре да е направена ….

 47. Мирела-Александра Захариева

  “…ще коментирате и вие ще решите кои от тях да продължат напред към втория етап от нашия конкурс за търсене на ПР специалист”, та само на определени хора ли им е разрешено да гласуват? Това не го видях в регламента! Също така мисля, че гласуването става с ПОЛОЖЕТЕЛЕН ВОТ, а не с отрицателен. Мисля, че е излишно да споделяте отрицателното мнение в поредица от коментари от едни и същи лица.. Някой изисква ли го?.. Ако обичате, не намесвайте името ми в дедективските си изпъления. ?злишните коментари заемат само пространство и затормозяват. Все пак това не е чат, г-н Евгени Йорданов. С уважение.

 48. Мирела-Александра Захариева

  ?ма следващ кръг и този не е толкова решаващ.. В следващия ще се съпоставят уменията на кандидатите. Не се напрягайте толкова.. Конкурс е все пак

 49. Антония

  Давам гласа си за Таня и й желая късмет!

 50. @ Евгени Йорданов и @ Мирела-Александра Захариева – както виждате няма цензура на коментарите. Ако се появят хейтърски и обидни, ще ви информираме.
  А относно кой ще продължи – да написано е: “ще коментирате и вие ще решите кои от тях да продължат напред към втория етап от нашия конкурс за търсене на ПР специалист”, но да не забравяме, че има и работодател, който ще се съобрази с мнението на коментиралите, но има право да има и свое мнение, защото избраният човек ще работи за него. Така че спазваме казаното, но и не отнемаме правото на работодателят – да каже тежката си дума.
  Личното ми мнение е, че това е добър начин човек да се представи пред хора, които не познава, да бъде забелязан и да си намери подходящата работа.
  Смятам, че и други представители на фирми, които търсят човек за своя ПР отдел, могат да разгледат представянията и да потърсят някои от кандидатите тук.

 51. Ангел Георгиев

  Да разбира се , че тук – в обявата : Търси се ПР ( АМА СПЕЦ?АЛ?СТ) …. Толкова добре написано заглавие сигурно е за някоя доста силна фирма … а може би холдинг или консорциум :Д

 52. @ Мирела-Александра Захариева точно така. Конкурс е и ще има следващ кръг, в който ще се съпоставят уменията ви. :)

 53. Magdaluna

  “Здравейте” от един непрактикуващ ПР-отцепник :)!
  Включвам се в обратната връзка, понеже ме тегли да добавя и своя субективно поднесен обектив, който да балансира точното уравнение!
  Най-достоверните, респективно и най-добрите, визитки са на Алекс и на Таня. Кратки, точни, запомнящи се. Всъщност, по кандидатурите ще ги познаете ;); начинът, по който…а те (А и Т) го владеят и мен лично зарибяват!
  А относно Мартин Радев: мда, на прима виста звучи интересен, цветен и вещ, но реално е клиширан и съответно – достааа популистки. Повечето рецепиенти, обаче, се ловят…
  Та, залагам на Алекс, защото е прозряла истината-константа, че матиката е всичко. Успех, логична главицо :))!
  Успех и на Таня, като я поздравявам за Отношението й към езика!

 54. Хахаха, според мен Мирелка трябва още от сега да отпадне – погледнете как е написано “дедективски” :-D Човек все пак трябва и да е грамотен…. ;-)

  На мен най-ОР?Г?НАЛНА ми изглежда госпожица Станкева; иначе второ място за Десислава Русева.

 55. Мирела-Александра Захариева

  Разбира се, че работодателят е с най- важен глас..:) Успех на всички!

 56. Боян Бакърджиев

  Гласувам за Мартин Радев. Презентацията му е нестандартна, интересна и разчупена. Харесва ми това, че представя себе по забавен и едновременно с това много премерен начин. ?зумяват ме коментари относно снимките му и определенията им като “пиянски”, “интимни” и “отвращаващи”. Вие, колеги (макар да се съмнявам да сте колеги до един), кебапчета не ядете ли? А алкохол никога никакъв, нали? Помислете, че когато наемат някого комапниите не наемат машина или компютър, а наемат човек. Точно тези снимки за мен са много важни, защото показват няколко неща:
  1. Човекът е забавен и умее да се забавлява.
  2. Не си е поставил ограничения и рамки, които да го спъват.
  3. Не се срамува от себе си.

  Поздравления за Мартин. Наистина една от най-интересните презентации, които съм виждал напоследък.

  ПС – за да няма обвинения, че съм “fake” глас (пич, имаме си достатъчно богат език и ще те замоля да се придържаш към него) за протокола – познавам Мартин и ми е доста близък, но в момента пиша коментара от гледаната точка на човек, който последните 5 години се занимава професионално с ПР и медии, и който вижда поне по 4 презентации дневно.

 57. Marieta

  ?нтересен, креативен Мартин Радев, който показва едновременно сериозност и закачка, интелект и нюх за простите неща. А тези последните понякога са в основата на гениалните идеи.

 58. Таня, Таня, Таня :-) Пък е и наше момиче :-)

 59. Камелия Атанасова

  Гласувам за Таня Станкева, оригинална, нестандартна, различна !

 60. Всичко хубаво, но презентацията на Мартин е почти точно изкопирана от друга, по-стара презентация в същия сайт. Жалко, че не мога да я намеря, но дори слайда със синусите е буквално преведен. Кофти.

 61. Таня Станкева, основната причина е оригиналността

 62. Жени Величкова

  Мартин Радев – защото “Г-н Мартощеоправивсичко” :)

 63. @Мирела-Александра Захариева, скъпа г-це нямам абсолютно нищо против вас. Чисто и просто се опитвам да бъда обективен и още в началото съм изложил добрите и лошите страни на всяка от презентациите. Не пропагандирам нищо, тъй като ако го правех, във всеки мой коментар щеше да пише за кой си давам гласа и как искам той да спечели. Няма такова нещо, както може да се види. А и още едно малко нещо… както някой си “Volski” спомена по-горе, не се пише “дедективски”, а “детективски”. Правописа е важен по-принцип, а в интервю за работа – още повече!

  Всичко най-добро на всички участници. Дерзайте!

 64. Да, само положителен вот – аз съм пас, за съжаление.

  Просто защото никакъв Arial не може да се ползва в презентация поне от 10 години (тук е в почти всички), понякога имаме нужда да четем шрифтовете.

  P.S. Ако разликата от шрифтовете е заради експортването, моля да ги качите отново, този път в PDF, за да видим всичко като хората :)

  Успех на всички!

 65. Кристиян

  @Евгени Йорданов Мисля, че при такъв обем текст е съвсем нормално да се допусне правописна грешка (мислиш че някой би допуснал да е правилно дедективски?!). Естествено, ако презентацията беше 2 слайда текст, или 5 слайда – но направена като комикс, може би нямаше да има правописна грешка… Мисуиш уи ?
  Не мисля също, че има нещо лошо в масата с кебапчета, или сватбарската снимка (явно е решил презентацията му да е по – закачлива ;)).
  Надявам се да не сметнете този коментар за “fake” (фалшив, измислен, имитация (на български език)). Ако давате повече положителни коментари отколкото критикуващи – това може би ще е по-благоприятно както за вас, така и за останалите.

 66. Stoyanova

  @Евгени Йорданов: Да, г-н Йорданов, правописЪТ е много важен! Сверете си часовника ;)

 67. Al-x4o, защо да не се ползва Arial? Чете се добре. Единствената потенциална причина, поради която използването на шрифта може да се превърне в ‘проблем’ е, че всеки употребява Arial. Бях чул правило, че не трябва да се правят презентации с бели букви и черен фон. Това също е ‘правило’, което никога не съм разбирал – презентациите са не само съдържание, но и дизайн :) :)

 68. Лена

  @Кристиян: Мацето не е за тук, да не се лъжем. “Усъвършенствам” според нея се пише с “О”, “отвсякъде” пък мисли, че са две думи. Кошмарна стилистика, пунктуация, за съдържанието да не говорим – китна чалга се лее от т.нар. поезия, чалга “звучи” и от визията на момичето. Просто е объркала конкурса, не мислите ли?

 69. Лена

  @Кристиян: коментарът ми не беше до вас

 70. Обръщаме ви внимание, че сме добавили закъснялата презентация, за която споменахме вчера. Ако желаете да я видите, кликнете на Милана Георгиева.

 71. Таня ?ванова

  Десислава Русева – кратка и свежа презентация, представена по интересен начин(какво като е на английски, в крайна сметка един ПР специалист задължително трябва да знае най-малко този език). Определно давам своя глас за нея.
  Презентацията на Таня също ми хареса. Поздравления за работата.
  На всички кандидати – успех!

 72. Ваня Чонева

  Първо място Таня Станкева, второ място Милана Георгиева :)

 73. Voter

  Давам своя глас за презентацията на Милана Георгиева. Нейната публикация е ясна, добре подредена и е вкаран интересен ефект. Уменията, които са представени в презентацията и показват,че тя може да бъде връзката между всяка фирма/организация и медийното пространство/таргет група. Успех, Милана :)

 74. Dimitar Filipov

  Milana ruleZ

 75. Vladimir

  Таня Станкева е номер едно!!!!

 76. NIKOLAY FLOROV

  Аз гласувам за Милана Георгиева. Много оригинална прецентазия и добре подредена. Бъдещ ПР…ако не за тази организация то със сигурност ще я потърсят от друга.

 77. Радослав Смилков

  Милана и Таня, според моето скромно мнение, са се справили най-добре. Мога да отлича и още един участник – Мирела-Александра, но се боя, че ще е с еквивалента на “Златна малина”. :)
  П.П. Правописът е важен, пунктуацията – също! Забелязах сред коментарите доста “открита неприрязън” към употребата на затварящата запета в рамките на сложните изречения. :)

 78. Радослав Смилков

  Хммм… Явно полето за коментар не позволява “отстъп” в началото на нов абзац, да не кажете, че съм го пропуснал. А буквата “я” в “запетая” откровено съм я “изял”… Явно глад мори добитъка, ми че то време за вечеря станало… :)

 79. Първо място за Таня. На Мартин е добра също, но прекалено дълга … за моите разбирания и стандарти :)

 80. Ралица Георгиева

  Не знам защо в повечето от коментарите не се споменава работата на Милана Георгиева – може би се е включила по-късно.
  ?стината е, че нейната презентация ми допадна най-много. ?деята да се представи чрез досие, сякаш изскочило от недалечното минало, е наистина оригинална, като дава възможност кратко, ясно и точно да се получи цялата необходима информация.
  Колажът от лични снимки пък носи много свеж полъх и ни помага да усетим духа на момичето и какви силни и положителни емоции ни очакват, ако дръзнем да тръгнем с нея напред! :)

 81. Ohoboho

  Глас за Таня Станкева! другите не са сериозни.

 82. Све

  ? аз съм пас…За голямо съжаление трябва да кажа, че като презентиране никой не ме грабна особено (а не бих си позволила да оценявам съдържание). Твърде много кич и клишета, неспазване на азбучни правила в подготвяне на презентация. Все едно гледам упражнение по работа с PowerPoint на първокурсници, а не сериозна кандидатура от ПР специалисти с няколкогодишен опит.

 83. Glasuvam za Tanya!

 84. Glasuvam za Tanya!Zaradi otkrovennostta i originalnostta na poslanieto!

 85. Мария Минчева

  Гласувам за Таня! ?нтелигентна и стилна презентация! Браво и успех!

 86. Николета

  Аз харесвам най-много презентацията на Милана. Съдържателна е, професионалният опит е стабилен, образованието и езиците също – за кандидат, който иска да се нарече “специалист”, това е първото условие. Освен това си личи, че в подготовката на прокета са вложени доста усилия, което говори за сериозно отношение към задачата. ? не на последно място – струва ми се най-свежата и най-оригинална презентация (съперничи си с тази на Мартин, но неговата ми дойде малко длъжка). А да е свеж и оригинален, според мен, са задължителни условия за всеки, който иска да се подвизава като PR специалист.
  Любопитна съм да видя представянето на кандидатите във втори кръг :)
  ? един въпрос към организаторите – нямат ли предимство “скритите” кандидати? Защото все пак те ще бъдат оценявани само от журито, а тези тук са подложени на кръстосан огън от цялото интернет пространство? Според мен не е много честно…
  Поздрави и успех на всички участници!

 87. Ето и отговор от организаторите:
  - да, принципно тези, които са поискали конфиденциалност, пропускат кръстосания разпит, но пък и губят възможността да се представят.
  Във втория кръг всички ще бъдат публични, без да се знае името на кандидата.
  Правим всичко възможно, но никой не е съвършен.
  Надявам се, това да не обезкуражава кандидатите, които се осмелиха да участват публично.

 88. This is one horse race – and it’s name is Tania.

  – . , – .

  , !!!
  !

 89. Des.G.

  .
  ’ , – !

 90. , ! FroZzen, .

 91. – , . , . . . , :D , !

 92. , . – . 7 . , 24/7

 93. … , . . ?

 94. Много по-сериозно ще се погледне на мнението ви, ако не е анонимно и дадете доказателства за упреците, които отправяте.

 95. !
  H1
  display:none ! :)