Bernays Propaganda

Ако се чудите какво значи това и гадаете, сме почти убедени, че повечето ви предположения са грешни. И то не защото не сте осведомени добре, или пък подценяваме богатата ви обща култура, а просто защото предполагаме, че читателите на този блог като чуят или прочетат името Бернайс веднага го свързват само и единствено с PR. Е да, ама не.
Bernays Propaganda
е името на македонска музикална група, която свири някакъв вид пънк. За бандата няма какво да ви кажем, защото не сме от най-запознатите с музиката им, но ни привлече името. Стана ни интересно и любопитно, защото когато става въпрос за Бернайс, ние най-малко бихме си помислили за музика. А пък комбинация като Бернайс и пропаганда просто с нищо не ни навежда на мисълта, че това може да бъде име на музикална група от Македония.
И все пак този факт ни зарадва и решихме да го споделим с вас.  За да знаете и вие, че ако някога попаднете на Bernays Propaganda, независимо по какъв начин, имайте предвид, че може и да става въпрос за музика, а не само за PR, пропаганда (тази мръсна дума), манипулация (също) и куп интересни похвати и техники, които се стремим да опознаем.

Bernays_Propaganda


Първия Български Бутон за споделяне

→ 3 Коментари на “Bernays Propaganda”

  1. За мен манипулация е положителна дума, ако се влага положителна мисъл в нея, разбира се :)

    Пропагандата по – скоро я свързвам с политика, оттам идва “замърсеността” на думата. Но ако се приложи за социални каузи, също може да има позитивност в нея.

  2. Tointo

    Хаха. Интересно. Ето линкче към YouTube, където можем да се запознаем и с музикалното звучене на бернайсовата пропаганда :).
    http://www.youtube.com/watch?v=VAocGRZktPs

  3. Напълно съм съгласна, но не мисля, че повечето хората така възприемат манипулацията и пропагандата.

→ Напиши отговор