Фитнес за ума – упражнение 32

Задачата тази седмица във Фитнес за ума ще бъде да напишете приказка. Тя отново е избрана от упражненията за креативно мислене на Едуард де Боно. Имахме удоволствието да го слушаме на живо миналата седмица и все още сме в плен на неговите идеи и техники за креативно мислене.

Задачата ви тази седмица е да се опитате да вплетете четири прозиволни думи в сюжет за детска  приказка.

А думите са: БУТИК, ЛЕК ПРОТИВ КАШЛИЦА, СТИХ, САУНА

Пожелаваме ви приказна седмица:)

Бъдете креативни!


Първия Български Бутон за споделяне

→ 2 Коментари на “Фитнес за ума – упражнение 32”

 1. Десислава Русева

  Зайко беше един от любимците в гората. Всички много го харесваха. Той имаше в гората малък БУТИК за копчета и конци и другите животни често наминавах дори и само да си побъбрят. Една зима той започна да кашля и сериозно заболя. Какво ли не опита. И топла супа от гъби, и чай от мащерка, и на топлия извор, за да се напари като в САУНА, и някакъв друг, уж чудодеен ЛЕК ЗА КАШЛИЦА, но нищо не го излекува. Животните се чудеха как да му помогнат и отидоха разтревожени да събудят Мецана от зимния й сън, за да поискат мед и съвет. Мецана, като разбра че Зайко е болен веднага тръгна да го навести. Намачка го здраво, а после му даде да хапне и медец. На сутринта Зайко се събуди като нов. Скокна и хукна да благодари на животните и на Мецана – за медеца и масажа. За благодарност той написа малък СТИХ, защото освен продавач в бутика за копчета и конци, Зайко беше и поет.
  “Приятел в нужда се познава и никога не те забравя.”

 2. Мама и татко имат Стриктен График на деня.
  Татко казва, че това е Важно за постигането на Резултати, а мама – че без него (Стриктния График) не може да има Постоянно Развитие.

  И двамата смятат, че аз съм още малък за Стриктен График, но планират на ми изготвят такъв най-късно догодина.

  Всяка сутрин двамата взимат душ, пият портокалов сок със Здравословна Закуска и отиват на работа.
  Там сигурно също имат Стриктен График, защото когато им се обаждам по телефона, бързат да приключат разговора веднага след като разберат, всичко е наред, че бавачката се грижи добре за мен и че съм готов с новите думи за часа по френски.

  Вечер мама минава през нещо, наречено БУТИК, откъдето носи новите си рокли, а татко ходи на фитнес и САУНА – казва, че това е много Здравословно и е част от Стриктния му график.

  Тази сутрин очите ми парят, гърлото ми дращи, кашлям и не ми се става от леглото за обичайната гимнастика. Мама ми премери температурата, каза, че съм настинал и заръча на бавачката да повика лекаря за да ми предпише ЛЕК ПРОТИВ КАШЛИЦА.

  Двамата отново забързаха навън, подгонени от Стриктния График, а аз останах в леглото да чакам лекаря. Повечето деца не обичат лекарите, но моят доктор е специален – той винаги има СТИХ за мен – това е, когато говори като в песните, които мама ми купувана дискове, за да си ги слушам, ако ми е скучна и да научавам Важни Неща, които могат да са ми полезни в бъдеще. СТИХОВЕТЕ на доктора обаче не са Поучителни и Образователни (татко казва, че Образователните неща са най-важните за моето бъдеще) – в тях има приключения, в които участваме аз, мама и татко (а понякога и бавачката и дори учителката ми по френски).

  Ще ми се поне веднъж всички в къщи да имаме Приключение, наместо Стриктен График.

→ Напиши отговор