!

, . 15- , . . , !
.
6 20.00 . , . , .
, . 20.00 . 20 -.
, . , .
, , : , 15- . .
, . . , , , . , , . .
- , . , , . , . , , !
, . , .
. .
, , , . , 30 , , .


→ 7 “ !”

 1. stoyanski

  В този случай мисля,че Кумбаре са прави, защото може в другите ресторанти времето за изчакване да е 30 мин., но Кумбаре не са длъжни да се съобразяват с другите ресторанти..още повече че са дошли други клиенти

 2. maria

  Факта, че са взели телефон, а не са се обадили е показателен. Аз също не оправдавам Кумбаре. Тъпо е.

  Говорим си за ресторантско обслужване; обслужване не значи просто да ти донесат някакъв гурме хоч-поч, а наистина да ги е грижа защо си там и как да се върнеш пак при тях.

  Ако ресторанта е винаги супер пълен, а те считат, че 15 мин е пределно време от което могат да загубят кинти от поръчка, значи сори бейбе, но обслужването е като в бистро.

  ?ма и добра стрна: добре че не ти се е случило с човек, който каниш на бизнес вечеря и закъснението е било по негова/нейна вина. Щеше да адски конфузно.

  Което пък ме навява на мисълта никога да не стъпвам там с хора, с които работя….

 3. Евелина

  ? аз подкрепям, че след като са поели ангажимент за резервация и са имали координати за връзка, от заведението са длъжни да се свържат с клиента преди да го отпишат. Тук наистина остава въпросът какви са печалбите, реализирани в рамките на вечерта от факта, че са подменили един сигурен клиент с друг – появил се случайно и без предизвестие. ? сравнение със зъгубите, които ще претърпят не само по отношение на репутацията, а и често финансови, вследствие на тези си действия. ?наче казано – аз също няма да отида там, защото не обичам да ме разиграват и избягвам да попадам в такива ситуации. А ако някой ме попита за ресторанта ще кажа – абе не знам, ама не съм ходила, защото на една моя приятелка…. и тук разказвам случая…..
  Трябва да се отделя много време в обучението на персонала – не само в непосредствените му задължения, но и по отношение на визията и мисията на съответното “предприятие” и дългосрочните му планове

 4. Определено в България все още често се среща липсата на подобаващо обслужване. Дори в традиционни туристически дестинации – тъй като съм студентка и наскоро бях “потърпевша” от подобно отношение, мога да споделя личен опит.
  Отидохме с колеги да празнуваме 8 декември в един комплекс до гр. Елена и бях потресена от отношението на домакините. Сядаме на закуска и една колежка поръчва и чака 45 минути, за да и кажат (след повторно питане от нейна страна), че съответното ястие е свършило. Когато направи още два-три неуспешни опита с други неща от менюто и попита какво може да получи в крайна сметка, сервитьорът ? метна едно меню на масата с думите “Ето ти менюто – избери си нещо!” Това е един пример, илюстриращ обслужването през целия 3-дневен период от престоя ни. Не е нужно да споменавам, че никой от групата ни от 40 човека няма да повтори почивка в същия комплекс.
  Като се има предвид, че според изследвания изборът на хората се базира в 75% на препоръки от приятели, не мога да си обясня как някой още живее със заблудата, че с лошо обслужване все пак може да прокопса някак си.

 5. Petia

  Аз лично смятам, че обслужването в почти всички ресторанти в България е под всякаква критика. Никой собственик в тази страна не е проумял, че всеки клиент е важен и, че за всеки клиент трябва да се бори. Защото, ако аз съм собственик на ресторант, то персоналът, който работи за мен ще има подобаващо отношения към клиентите ми. За съжаление това поведение е характерно за всяка сфера на услугите.

 6. Абсолютно съм съгласна с идеята да се насичите към друго заведение. Същото бих направила и аз. Първо – щом са взели телефон трябва да се обадят. Второ – ако са толкова добри професионалисти ще изчакат 30 мин, а и все пак сте с предимство, поради факта, че имате запазена маса, колкот и други клиенти да има. Трето – странно ми е, че са постъпили така, при положение, че гърците се славят като един от най-гостоприемните народи, а и опитът ми го показва.
  Дали собственика е грък или българин, няма значение. Каот е гръцки ресторант, нека се стремим да пренесем гръцкия дух.Който сам по себе си е уникален. За мен е невероятен кеф да съм в ресторант в Гърция.

 7. kristinita

  Говорейки за обслужването в България реших да споделя с вас удоволствието да отидеш в Osteria Di Sofia – невероятно уютно място, с изискана италианска кухня и много приветлив персонал. Всичко от менюто, включително и спагетие и макароните се правят на място. Всички макаронени изделия биват произведенеи по тяхна уникална рецепта. Обслужването на момичетата е невероятно, управителя винаги е на мястото си, а вие се чувствате като на гости у приятел, в кухнята на прекрасното му шато в провинцията:)