– 5

- . , , , . ! 5 .
“ . , . , , . . , , 100% ?”
, . .
: “ , !”


→ 16 “ – 5”

 1. Мартин Радев

  Ще попитаме единия робот, коя е вратата на смъртта според другия робот и ще преминем през нея.

 2. ?ван ?ванов

  Б?НГО!?маме участник излязъл през вратата и оживял!Без значение кой от роботите ще попиташ ,какво би ти отговорил другият робот ако бъде запитан коя е вратата на живота -отговорът винаги ще е погрешната врата!Браво Мартине!

 3. ?ван ?ванов

  ? блогодаря на екипа за оказаната чест да им бъда гост-инструктор.Жалко че толкова бързо разгадаха загадката,ама от друга страна се радвам че тук се събират хора с логическо и нестандартно мислене.Как беше мозъкът ние е най-големият АКТ?В.Да му образуваме някоя друга гънка заедно.Нали сме всички тука фитнес-мозъчни манияци.

 4. Питам робот А – робот Б коя врата би посочил, че води към живота. Елиминирам вратата за която робот А ще каже, че според Б е към живота и спокойно прецапвам през другата…. и ако не съм сгрешила в разсъжденията може и да живея :)

 5. Даниела

  Ще попитам единия робот: Това ли е вратата към живота според другия робот?
  Ако съм пред вратата, която води към живота и при положение, че съм попаднала на робота, който казва истината, то той ще ми отговори, че според другия робот, аз стоя пред вратата, водеща към смъртта (защото знае, че другият ще ме излъже). Ако попадна пак със същия на въпрос на робота, който казва лъжи, то той ще ме излъже и ще каже, че другият робот би ми отговорил, че стоя пред вратата, водеща към смъртта. Оказва се, че при така зададен въпрос, отговорът винаги ще е един и същ – “лъжлив”. Следователно – който каквото и да ми каже, аз ще трябва да сторя точно обратното, за да се спася! ? нека силата бъде с мен! :D :D :D

 6. Както написах преди малко а и както гостът ни подсказа:

  “Уговорката е че в случая не се знае кой робот лъже и кой казва истината”.

  Това означава, че няма значение кой робот питаме. Въпросът “Тази врата ли е вратата на живота?” ще получи задължително отговор ?стина или Лъжа. ? това ни решава загадката
  Звучи правномерно.. ;)

  Ако знаем кой е робота на истината и лъжата, то теорията на Даниела е доста лъжливо права! :) Но пък това включва мнението и на двата робота, a въпросът да е само един. Гледна точка и лаконично условие :)

 7. Е не!

  Много е неясно условието на задачата, а и с последвалото пояснение става още по-неясно!!!

  “Кой е този въпрос, който е единствен и към кой робот е отправен така, че вие на 100% да познаете коя е вратата на живота?””

  После пък “Уговорката е че в случая не се знае кой робот лъже и кой казва истината”!

  Щом като не знаем кой робот казва истината и кой лъже какво значи “към кой робот е отправен така, че еди какво си”?????

 8. Georgi

  питам робот А (който лъже) посочвайки една от вратите “Това ли е вратата към смъртта” той естествено ме лъже с отговора и според него аз правя равносметката на нещата…. и ако на следващото упражнение за ума давам отговори значи съм уцелил вратата :) :) :)

 9. Не разбирам едно – знаем ли кой робот казва истината и кой лъже? Ако знаем – защо да правим сложни финтове – кой какво би казал…

 10. @ Bu както каза Петър: “Уговорката е, че в случая не се знае кой робот лъже и кой казва истината”. А и имаме само един въпрос към един единствен робот. :)

 11. Поздравления на всички, които са отговорили правилно. Браво на Мартин за бързината му. :)

 12. ?ван ?ванов

  Поздравления за всички останали живи в тази загадка,поздравления и за тези които не успяха да се справят.Те също може да оживеят- просто си стоят в стаята.Благодаря за положените усилия.Бяхте страхотни.Както го е казал Хенри Форд “М?СЛЕНЕТО Е НАЙ-ТРУДНАТА РАБОТА , ЗАТОВА ТОЛКОВА МАЛКО ХОРА СЕ ЗАХВАЩАТ С НЕГО “.Бяхте страхотни.Пожелавам успех на всички фитнес-мозъчни маняци.

 13. Georgi

  ! :) /, , :)

  ! .. … !
  , , , ! ;) - ! , 2 ( ) , !

  1!
  “ ” ! ! , , ! ( , , ;)

  2!
  8 ! !

  3!
  8 !

  ! :)

 14. Georgi

  P.S.
  , , , , !
  , , , “ ” ;)

  :

  !!!

 15. @ Georgi, . :)

 16. dmagnetic971

  .. , , ..